Târgul de Turism al României - Noiembrie 2016

 

            În perioada 17 – 20 noiembrie 2016, ROMEXPO Bucureşti, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie Teritoriale, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, Asociaţia Naţională de Turism Rural şi Ecologic şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România a organizat, în centrul expoziţional din Bucureşti, cea de-a XXXVI-a ediţie a Târgului de Turism al României.

            La această ediţie a târgului, pentru proiectul „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în judeţul Neamţ”, implementat de către Consiliul Judeţean în perioada 2010-2013, cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Domeniului major de intervenţie 5.3. a fost alocat un spaţiu de 12 mp, în pavilionul C3 al Romexpo.

            Consiliul Județean Neamț a fost prezent la această ediţie, și s-a prezentat cu un stand personalizat cu suprafața de 12 mp, amplasat în pavilionul C3 al Romexpo și a asigurat sustenabilitatea proiectului „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în judeţul Neamţ”, implementat de către Consiliul Judeţean în perioada 2010-2013, cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Domeniului major de intervenţie 5.3 .

            Pe toată durata târgului, vizitatorilor standului le-au fost prezentate colecţiile muzeale din Judeţul Neamţ incluse în albumul de promovare „Colecții muzeale și vestigii istorice în județul Neamț": Colecțiile de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, Colecțiile de Artă Eneolitică Cucuteni, Colecțiile de Istorie Roman, Colecțiile de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, Colecțiile Cetății Neamț, Colecțiile de Istorie Bicaz, Colecțiile de Artă Piatra Neamț, Colecțiile de Artă Roman, Colecțiile de Științele Naturii Piatra Neamț, Colecțiile de Științe Naturale Roman, Colecțiile de Etnografie Piatra Neamț, Colecția,,Ion Creangă" Humulești, Colecția "Calistrat Hogaș" Piatra Neamț, Colecția "Veronica Micle" Târgu Neamț, Colecția "Alexanru Vlahuță" Agapia, Colecțiile "Visarion Puiu"/"Mihail Sadoveanu" de la Mănăstirea Neamț, Colecția Iulia Hălăucescu Tarcău, Colecțiile Mănăstirii Neamț, Colecțiile Mănăstirii Văratec, Colecțiile Arhiepiscopiei Romanului și a Bacăului, Colecția "Gh. Ruset Roznovanu", Roznov, Colecția Comunei Ceahlău, Vestigiile Curții Domnești de la Piatra Neamț, Vestigiile Palatului Cnejilor, de la Ceahlău și Monumentul Vânătorilor de Munte de la Târgu Neamț.

            Pe lângă albume, au fost distribuite şi harta şi filmul intitulate "Colecții muzeale și vestigii istorice în județul Neamț". În total, au fost distribuite 100 de albume şi 100 de hărţi în limba română, 100 de albume şi 100 de hărţi în limba engleză, 100 DVD-uri bilingve (română-engleză).

            Evenimentul a fost mediatizat de mass media centrală şi locală prezentă la eveniment, precum şi în mediul on-line. Potrivit informațiilor oficiale postate pe site-ul Romexpo, la târg au fost prezenți 11.600 de vizitatori, 235 companii expozante și 20 ţări participante – Albania, Austria, Bulgaria, Emiratele Arabe, Federația Rusă, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, România, Rep. Dominicană, Palestina, Polonia, Tunisia, Tanzania, Ungaria.


Vezi foto de la acest eveniment

> english version    


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Copyright © Consiliul Judeţean Neamţ