Târgul de turism al României – Noiembrie 2015

 

            În perioada 12 – 15 noiembrie 2015, Complexul Expoziţional ROMEXPO Bucureşti, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie teritoriale, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (A.N.A.T), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.), Asociaţia Naţională de Turism Rural şi Ecologic (ANTREC) şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (O.P.T.B.R.) a organizat cea de a XXXIV-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR).

            Scopul participării Consiliului Judeţean Neamţ la TTR din 12-15 noiembrie 2015 a fost acela de a promova atât obiectivele turistice pe care judeţul Neamţ le deţine în patrimoniu, cât şi celelalte existente în judeţ, precum şi asigurarea sustenabilităţii celor 5 proiecte implementate de către Consiliul Judeţean în perioada 2010-2013, cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Domeniului major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”, respectiv: „Tradiţii şi artă populară în ţinutul Neamţ”, „Promovarea ariilor naturale protejate din judeţul Neamţ”, „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ”, „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în judeţul Neamţ” şi „Campania de promovare a turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”.

            Organizat sub genericul „Bucură-te de iarnă în Neamţ”, pe o suprafaţă de 60 mp, standul judeţului Neamţ a prezentat vizitatorilor, prin fotografii, filme şi o gamă bogată de materiale de promovare, cele mai reprezentative şi valoroase obiective turistice din judeţul Neamţ, o parte din acestea reprezentând obiective din patrimoniul judeţului sau gestionate de servicii subordonate Consiliului Judeţean: muzee, case memoriale, Cetatea Neamţ, Parcul Naţional Ceahlău. În stand au rulat în permanenţă, pe patru monitoare filme ce au prezentat produsele turistice: turism ecumenic, arii naturale protejate, colecţii muzeale şi vestigii istorice, tradiţii şi artă populară, ghidul turistic al judeţului.

            La această ediţie, în stand a fost invitat meşterul popular Vasile Ciocârlan care a introdus vizitatorii în atmosfera sărbătorilor de iarnă şi a confecţionat măşti populare specifice zonei Neamţului. Meşterul a prezentat alături de măşti şi alte obiecte executate tradiţional precum ii, brâie populare, opinci, costume populare şi ştergare. ”Colţul meşteşugarilor” din stand a devenit o tradiţie pentru participările judeţului Neamţ la acest târg, constituind un punct de interes pentru publicul deosebit de încântat de demonstraţiile practice şi de îndemânare ale acestuia.

            Sustenabilitatea celor 5 proiecte realizate cu finanţare din POR 2007-2013, Domeniul 5.3 s-a realizat prin distribuirea, pentru fiecare proiect în parte, a câte 100 de albume şi 100 de hărţi în limba română, 100 de albume şi 100 de hărţi în limba engleză, 100 DVD-uri bilingve (română-engleză), precum şi 100 de broşuri „ Legendele Ceahlăului” în limba română şi 100 de bucăţi în limba engleză. Mobilierul de stand utilizat a fost cel realizat în cadrul proiectului „Campanie de promovare a turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”, iar filmele care au rulat în cadrul standului, pe tot parcusul târgului, au fost cele 5 filme realizate cu finanţare europeană.

            Evenimentul a fost mediatizat de mass media centrală şi locală prezentă la eveniment, precum şi în mediul on-line.


Vezi foto de la eveniment

> english version    


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Copyright © Consiliul Judeţean Neamţ