Târgul de turism al României – Noiembrie 2014

 

            În perioada 13 – 16 noiembrie 2014, Complexul Expoziţional ROMEXPO Bucureşti, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie teritoriale, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (A.N.A.T), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.), Asociaţia Naţională de Turism Rural şi Ecologic (ANTREC) şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (O.P.T.B.R.) a organizat cea de a XXXII-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR).

            Scopul participării Consiliului Judeţean Neamţ la TTR din 13-16 noiembrie 2014 a fost acela de a promova atât obiectivele turistice pe care judeţul Neamţ le deţine în patrimoniu, cât şi celelalte existente în judeţ, precum şi asigurarea sustenabilităţii celor 5 proiecte implementate de către Consiliul Judeţean  în perioada 2010-2013, cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Domeniului major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”, respectiv: „Tradiţii şi artă populară în ţinutul Neamţ”, „Promovarea ariilor naturale protejate din judeţul Neamţ”, „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ”, „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în judeţul Neamţ” şi „Campania de promovare a turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”.

            Organizat sub genericul „Judeţul Neamţ - destinaţia ta de vacanţa”, pe o suprafaţă de 64 mp, standul judeţului Neamţ a prezentat vizitatorilor, prin fotografii, filme şi o gamă bogată de  materiale de promovare, cele mai reprezentative şi valoroase obiective turistice din judeţul Neamţ, o parte din acestea reprezentând obiective din patrimoniul judeţului sau gestionate de servicii subordonate Consiliului Judeţean: muzee, case memoriale, Cetatea Neamţ, Parcul Naţional Ceahlău. în stand au rulat în permanenţă, pe patru monitoare filme ce au prezentat produsele turistice: turism ecumenic, arii naturale protejate, colecţii muzeale şi vestigii istorice, tradiţii şi artă populară, ghidul turistic al judeţului.

            La această ediţie, în stand a fost invitat meşterul popular Ionela Lungu care a introdus vizitatorii în atmosfera sărbătorilor de iarnă şi a confecţionat măşti populare de Anul Nou specifice zonei Târgu Neamţ. Meşterul a prezentat alături de alte obiecte executate tradiţional şi suita de figurine amuzante ţi expresive ce simbolizează personaje din istorisirile lui Ion Creangă. ”Colţul meşteşugarilor” din stand a devenit o tradiţie pentru participările judeţului Neamţ la acest târg, constituind un punct de interes pentru publicul deosebit de încântat de demonstraţiile practice şi de îndemânare ale acestuia.

            Ambianţa sărbătorilor de iarnă a fost întreţinută prin programe prezentate de către ansamblul elevilor şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură Carmen Saeculare Neamţ, alături de două formaţii de urători din zona Târgu Neamţ care a oferit spectacole cu obiceiuri tradiţionale nemţene, aduse la târg de Asociaţia ”Valea Ozanei”.

            Oferta turistică a judeţului Neamţ pentru această ediţie a fost broşura ”Judeţul Neamţ - destinaţia ta de vacanţa”, broşură ce conţine pachete turistice de una, două şi trei zile, care reunesc cele mai reprezentative locuri şi valori din Judeţul Neamţ, pentru cei care sunt în trecere sau petrec un week-end în judeţul nostru. Pe lângă această ofertă, au fost prezentate şi celelalte două broşuri de la ediţiile anterioare ”Vacanţă în Neamţ” care include trasee turistice de 4-5 zile şi ”Veşnicia s-a născut la sat - agroturism în Neamţ, menită să prezinte toate produsele turistice existente în mediul rural.

            Sustenabilitatea celor 5 proiecte realizate cu finanţare din POR 2007-2013, Domeniul 5.3 s-a realizat prin distribuirea, pentru fiecare proiect în parte, a câte 100 de albume şi 100 de hărţi în limba română, 100 de albume şi 100 de hărţi în limba engleză, 100 DVD-uri bilingve (română-engleză), precum şi 100 de broşuri ”Legendele Ceahlăului” în limba română şi 100 de bucăţi în limba engleză. Mobilierul de stand utilizat a fost cel realizat în cadrul proiectului ”Campanie de promovare a turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”, iar filmele care au rulat în cadrul standului, pe tot parcursul târgului, au fost cele 5 filme realizate cu finanţare europeană.

S-au asigurat filmarea standului şi a târgului de turism, precum şi interviuri ale persoanelor invitate sau implicate în acest eveniment, prin intermediul unui reporter şi a unui cameraman de la postul local de televiziune EST TV, făcându-se astfel şi informarea publicului larg despre promovarea turistică pe care o realizează Consiliul Judeţean Neamţ prin participarea la acest eveniment. Au vizitat standul judeţului Neamţ şi televiziunile Antena 3, DIGI 24, TV-H şi TVR Internaţional.

            Pe parcursul târgului, reprezentanţii Consiliului Judeţean din cadrul Serviciului Turism au prezentat în amănunt oferta turistică a judeţului Neamţ unui număr de 45 de agenţii de turism şi 5 reprezentanţi presa scrisă: ”Gold Press Media”, ”Travel Guide & Journalist”, ”The Romania Journal”, ”Balcanii şi Europa”, ”Turism Club”, precum şi persoanelor fizice care au vizitat standul judeţului.

            În ceea ce priveşte amploarea pe care a avut-o evenimentul la care Consiliul Judeţean Neamţ a fost prezent, potrivit informaţiilor prezentate de ROMEXPO, după desfăşurarea târgului, la acesta s-au înregistrat peste 17651 de vizitatori, au participat 280 companii expozante, 15 ţări participante: Austria, Bulgaria, Cuba, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina, România, Spania, Turcia, Ungaria şi au fost utilizaţi 11000 metri pătraţi de spaţiu expoziţional.

            Evenimentul a fost mediatizat de mass media centrală şi locală prezentă la eveniment, precum şi în mediul on-line.


Vezi foto de la eveniment

> english version    


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Copyright © Consiliul Judeţean Neamţ