Târgul de Turism al României – Martie 2014

 

            Veşnicia s-a născut la sat. Sub acest generic, Consiliul Judeţean Neamţ a participat la cea de-a XXXI-a ediţie a Târgului de Turism al României, organizat în pavilioanele ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie teritoriale, ANAT, FPTR, ANTREC şi OPTBR, în perioada 13 - 16 Martie 2014.

            Organizat cu succes, încă, din anul 1999, Târgul de Turism al României este un eveniment care se adresează specialiştilor din domeniul turismului atât din ţară, cât şi din străinătate.

            În standul organizat într-un concept propriu, cu multe imagini, lumini, monitoare pentru difuzat filme şi cu un mobilier realizat în cadrul proiectului „Campanie de promovare a turismului din Judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale„, vizitatorii, fie ei agenţii de turism, ghizi, reprezentanţi media sau persoane în căutarea unui loc de vacanţă, au primit informaţii şi materiale de promovare despre bogata moştenire istorică a judeţului Neamţ, evidenţiată prin muzee (Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Istorie din Piatra Neamţ, Muzeul de Istorie şi Etnografie din Târgu Neamţ), case memoriale (Calistrat Hogaş din Piatra Neamţ, Ion Creangă din Humuleşti, Veronica Micle din Târgu Neamţ şi Mihail Sadoveanu din Vânători Neamţ) şi vestigii istorice (Curtea şi Biserica Domnească din Piatra Neamţ şi Cetatea Neamţului din Târgu Neamţ), care constituie adevărate pietre de hotar pentru orice traseu turistic din judeţ.

            Albumele, hărţile si DVD-urile au fost apreciate de vizitatori şi solicitate pentru a fi mai mult studiate.

            Prin imaginile din stand, prin filmul care a rulat şi prin materialele de promovare realizate în cadrul proiectului „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în Judeţul Neamţ„, dar reeditate din fonduri proprii, puse la dispoziţia publicului larg, produsul turistic a fost prezentat în toată amploarea lui.

            Aceste valori ale Neamţului au fost prezente şi în oferta pregătită pentru această ediţie a târgului „Agroturism în Neamţ„, care a prezentat specificul satului nemţean cu toate comorile lui, naturale şi antropice.

            Practicând un meşteşug renumit în zona Neamţului, cioplitul în lemn, meşterul popular Ștefan Grigoriu prezent în stand pe tot parcursul târgului, a încrustat „pe viu„, numeroase linguri, spre admiraţia vizitatorilor, bucuroşi să ia parte la o lecţie de „artă a lemnului„.

            Informarea publicului larg despre promovarea turistică pe care o realizează Consiliul Judeţean Neamţ prin participarea la acest eveniment turistic s-a asigurat prin filmarea standului şi a târgului de turism, precum şi prin intervievarea oficialităţilor şi a persoanelor invitate sau implicate în această manifestare, prin intermediul unei televiziuni locale.

            Standul judeţului a fost vizitat de Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Dl. Florin Jianu, de Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Dl. Răzvan Filipescu, de agenţii de turism, reprezentanţi media veniţi cu propuneri de colaborare în sensul promovării zonei Neramţului pe diferite canale de televiziune şi site-uri de profil, precum şi numeroşi vizitatori.

            În ceea ce priveşte amploarea pe care a avut-o evenimentul la care Consiliul Judeţean Neamţ a fost prezent, potrivit informaţiilor prezentate de ROMEXPO după deşfăşurarea târgului, la acesta s-au înregistrat 30.000 de vizitatori, au participat 280 companii expozante, 24 ţări participante: Israel, Macedonia, Bulgaria, România, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria, Iordan, Olanda, Cehia, China, Maroc, Malaezia şi Egipt şi au fost utilizaţi 16.000 metri pătraţi de spaţiu expoziţional.


Vezi foto de la eveniment


> english version    


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Copyright © Consiliul Judeţean Neamţ