Târgul de Turism al României - Februarie 2017

Consiliul Județean Neamț a fost prezent la cea de a XXXVII-a ediție a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment din țară dedicat industriei turismului. Ediția de primăvară a târgului a avut loc în perioada 16 – 19 februarie 2017, În cadrul Complexului Expozițional ROMEXPO din București. Evenimentul a fost organizat de Centrul Expozițional Romenxpo din București în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie teritoriale, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Asociația Națională de Turism Rural și Ecologic și Organizația Patronală a Turismului Balnear din România.

Pentru proiectul " Colecții muzeale și vestigii istorice în județul Neamț", implementat de către Consiliul Județean în perioada 2010-2013, cu finanțare din Programul Operațional Regional 2007-2013, în cadrul Domeniului major de intervenție 5.3. a fost alocat un spațiu în suprafață de 12 mp, amplasat în pavilionul C3 al Romexpo.

Pe toată durata târgului, vizitatorilor standului le-au fost prezentate colecțiile muzeale din Județul Neamț incluse în albumul de promovare „Colecții muzeale și vestigii istorice în județul Neamț": Colecțiile de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, Colecțiile de Artă Eneolitică Cucuteni, Colecțiile Cetății Neamț, Colecțiile de Artă Piatra Neamț și Roman, Colecțiile de Științele Naturii Piatra Neamț și Roman, Colecțiile de Etnografie Piatra Neamț și Târgu Neamț, Colecțiile ,,Ion Creangă" Humulești, "Calistrat Hogaș" Piatra Neamț, "Veronica Micle" Târgu Neamț, "Alexanru Vlahuță" Agapia, "Visarion Puiu" și "Mihail Sadoveanu" de la Mănăstirea Neamț, Colecția Iulia Hălăucescu de la Tarcău, Colecțiile Mănăstirii Neamț și Mănăstirii Văratec, Colecțiile Arhiepiscopiei Romanului și a Bacăului, Colecția "Gh. Ruset Roznovanu", Roznov, Colecția Comunei Ceahlău, Vestigiile Curții Domnești de la Piatra Neamț și a Palatului Cnejilor, de la Ceahlău și Monumentul Vânătorilor de Munte de la Târgu Neamț.

Pe lângă albume, au fost distribuite și harta și filmul intitulate "Colecții muzeale și vestigii istorice în județul Neamț". În total, au fost distribuite 100 de albume și 100 de hărți în limba română, 100 de albume și 100 de hărți în limba engleză, 100 DVD-uri bilingve (română-engleză).

Evenimentul a fost mediatizat de mass media centrală și locală prezentă la eveniment, precum și în mediul on-line. Potrivit informațiilor oficiale postate pe site-ul Romexpo, la târg au fost prezenți peste 250 de agenții de turism și tour-operatorii din 14 țări (Austria, Bulgaria, Croația, Egipt, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, România, Turcia și Ungaria).


Vezi foto de la acest eveniment

> english version    


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Copyright © Consiliul Judeţean Neamţ