Târgul de Turism al României - Februarie 2016

 

            În perioada 25 – 28 februarie 2016, ROMEXPO Bucureşti, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie teritoriale, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (A.N.A.T), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc ( F.P.T.R.), Asociaţia Naţională de Turism Rural şi Ecologic (ANTREC) şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) a organizat în centrul expoziţional din Bucureşti cea de a XXXV-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR).

            Participarea la TTR din 24 - 28 februarie 2016 a avut ca scop promovarea obiectivelor turistice pe care judeţul Neamţ le deţine în patrimoniu - Cetatea Neamţ, muzee, case memoriale -, celelalte obiective din judeţ - mănăstiri, biserici, muzee populare, arii protejate, etc. -, precum şi de a asigura sustenabilitatea celor 5 proiecte implementate de către Consiliul Judeţean în perioada 2010-2013, cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Domeniului major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”, respectiv: „Tradiţii şi artă populară în Ţinutul Neamţ”, „Promovarea ariilor naturale protejate din judeţul Neamţ”, „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ”, „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în judeţul Neamţ” şi „Campania de promovare a turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”.

            Consiliul Județean Neamț s-a prezentat la această ediție cu un stand personalizat, sub genericul: Circuite turistice în Județul Neamț, care a inclus traseele: Piatra Neamț-Bălțătești-Tîrgu Neamț, Tîrgu Neamț-Pipirig-Poiana Teiului, Piatra Neamț-Bicaz-Borca, Cheile Bicazului-Bicaz-Durău și Roznov-Războieni-Roman, în suprafață de 60 mp.

            Sustenabilitatea celor 5 proiecte realizate cu finanţare din POR 2007-2013, Domeniul 5.3 s-a realizat prin distribuirea, pentru fiecare proiect în parte, a câte 100 de albume şi 100 de hărţi în limba română, 100 de albume şi 100 de hărţi în limba engleză, 100 DVD-uri bilingve (română-engleză), precum şi 100 de broşuri „ Legendele Ceahlăului” în limba română şi 100 de bucăţi în limba engleză. Mobilierul de stand utilizat a fost cel realizat în cadrul proiectului „Campanie de promovare a turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”, iar filmele care au rulat în cadrul standului, pe tot parcursul târgului, au fost cele 5 filme realizate cu finanţare europeană.

            În stand, meşterul popular Elena Ciocârlan a prezentat o mică expoziţie cu produse împletite din cânepă şi a realizat, demonstrativ, diverse obiecte decorative pentru vizitatori.

            La deschiderea oficială a evenimentului a fost prezent şi ansamblul folcloric ”Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț care a susținut spectacole artistice, atât în standul judeţului cât și pe scena amenajată în cadrul Pavilionului C3, lângă standul Autorităţii Naţionale pentru Turism.

            Pe toată durata târgului, tuturor vizitatorilor standului, persoane fizice şi agenţii de turism, le-au fost prezentate informaţii detaliate despre circuitele turistice din judeţul Neamţ, le-au fost înmânate materiale de promovare. La această ediţie oferta judeţului Neamţ a fost prezentată unui număr de 21 de agenţii de turism şi 3 reprezentanţi media: TV-Travel Mix, Ziar Piatra Neamț, Radio România Actualități.

            În ceea ce priveşte amploarea pe care a avut-o evenimentul la care Consiliul Judeţean Neamţ a fost prezent, potrivit informațiilor oficiale de la organizatori, la târg au fost prezenți 22000 de vizitatori, 308 companii expozante și 15 ţări expozante – Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria, spațiul expozițional utilizat fiind de 14000 metri pătrați.

            Evenimentul a fost mediatizat de mass media centrală şi locală prezentă la eveniment, precum şi în mediul on-line.


Vezi foto de la acest eveniment

> english version    


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Copyright © Consiliul Judeţean Neamţ